Κόσμος|17.10.2023 16:55

Ανταπόκριση OPEN από Ισραήλ: Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα με τον Λίβανο – Παγκόσμια ανησυχία για την εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Newsroom

Τις τελευταίες εξελίξεις από τα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο μετέδωσε, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN η απεσταλμένη του καναλιού, Αδαμαντία Λιόλιου.

Σύμφωνα με την ίδια, τις τελευταίες ώρες έρχονται πληροφορίες από το βόρειο Ισραήλ, και συγκεκριμένα από την περιοχή Μετούλα όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών, με δύο τραυματίες. Πρόκειται για περιοχή πάνω στην μπλε γραμμή – αυτή που χωρίζει το Ισραήλ από τον Λίβανο, όπου, τις τελευταίες μέρες σημειώνεται ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι, μετά από τα πυρά που δέχθηκε από τον Λίβανο, απάντησε με όλμους και πυρά. Και σε αυτό το σημείο, λοιπόν, υπάρχει ένα νέο, ανοιχτό μέτωπο που μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί.

Χωρίς τέλος το σφυροκόπημα στη Γάζα

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να μην έχει τέλος το ανελέητο σφυροκόπημα των ισραηλινών στη Γάζα με φόντο την πολυαναμενόμενη χερσαία επίθεση η οποία έχει αναβληθεί πάνω από τρεις φορές. Η Μονάδα Τύπου του Ισραηλινού Στρατού έκανε απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατικού πυρήνα από τον Λίβανο στο Ισραήλ που με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη της Χαμάς

Η παλαιστινιακή οργάνωση, από την πλευρά της, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο ζωντανού ομήρου. Πρόκειται για μία κοπέλα που αιχμαλώτισαν οι μαχητές της Χαμάς μετά την εισβολή στο χώρο της συναυλίας. Στο βίντεο  δε φαίνονται πρόσωπα αλλά διακρίνεται καθαρά να της περιποιούνται το βαριά τραυματισμένο –και πιθανόν μολυσμένο- δεξί χέρι της. Η νεαρή γυναίκα λέγεται Μάγια Σαμ και είναι μόλις 21 ετών.

Ιράν: «Συνέπειες αν δράσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι δε θα επιτραπεί στο Ισραήλ να δράσει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς συνέπειες και προειδοποιεί για «προληπτικές ενέργειες» τις επόμενες ώρες. Οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου είναι έντονες από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τα αντίποινα εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

ΧαμάςΛίβανοςΛωρίδα της ΓάζαςΧεζμπολάχΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΠόλεμος στο Ισραήλ