Κόσμος|18.10.2023 08:55

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγωνία για τη Μία Σεμ – Ποια είναι η όμηρος που η Χαμάς που την έβγαλε σε βίντεο, η δραματική έκκληση της μητέρας της

Newsroom

Η Μία Σεμ είναι μια από τις ομήρους που έπιασε η Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ «Tribe of Nova» κοντά στη Λωρίδα της Γάζας  όπου έγινε σφαγή με 260 ανθρώπους να δολοφονούνται. Η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση και δημοσιοποίησε ένα βίντεο της κοπέλας στο οποίο ζητάει να την βοηθήσουν και την εικόνα της έχει δει ολόκληρος ο πλανήτης.

Ποια είναι η Μία Σεμ;

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι μια 21χρονη Γαλλοισραηλινή που ήταν μεταξύ των εκατοντάδων νέων που πήγαν στη μουσική διοργάνωση που διεξήχθη κοντά στη Γάζα.

Μέχρι τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη Χαμάς, αργά τη Δευτέρα, η οικογένεια της δεν γνώριζε αν η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή ή ζωντανή - αλλά φοβόταν ότι είχε απαχθεί.

Η μητέρα της, Κέρεν Σεμ, είχε δηλώσει ότι η κόρη της τής είχε πει ότι θα πήγαινε «σε ένα πάρτι στα νότια» στις 7 Οκτωβρίου. Αφού έμαθε για την αιματοχυσία, τηλεφώνησε επανειλημμένα στη Σεμ, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι ενημέρωσαν την οικογένεια της την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν μεταξύ των ομήρων και έκτοτε βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Στο βίντεο που εμφανίζεται ως όμηρος αναφέρει: «Με λένε Μία, είμαι 21 ετών από το Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Γύρισα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στο Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με πήγαν στο νοσοκομείο εδώ. Με φρόντιζαν, μου παρείχαν φάρμακα. Ζητώ απλώς να με γυρίσετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, βγάλτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», λέει χαρακτηριστικά η 21χρονη κοπέλα στο βίντεο.

Η δραματική έκκληση της μητέρα της

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στην πατρίδα, πήγε μόνο σε ένα φεστιβάλ για να διασκεδάσει και τώρα βρίσκεται στη Γάζα και δεν είναι η μόνη», δήλωσε η Κέρεν Σαρφ Σεμ στους δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

«Είδα ότι είναι ζωντανή, είδα ότι ήταν... Άκουσα φήμες ότι την πυροβόλησαν στον ώμο ή στο πόδι, οπότε βλέπω ότι την πυροβόλησαν στον ώμο, βλέπω ότι έκανε εγχείρηση. Φαίνεται πολύ τρομοκρατημένη, φαίνεται ότι πονάει πολύ και βλέπω ότι λέει ό,τι της λένε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Όταν είδε για πρώτη φορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, περιγράφει πως «άρχισα να φωνάζω, έπεσα στο πάτωμα και ούρλιαζα. Δεν ήξερα πραγματικά τι βλέπω και είδα το μωρό μου».

«Μετά αρχίσαμε να κλαίμε και (να σκεφτόμαστε), πως είναι ζωντανή! και να ήμασταν τόσο χαρούμενοι. Στη συνέχεια ένιωσα φόβο. (Τα συναισθήματα) είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ», πρόσθεσε.

Τα αδέλφια της, επίσης στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν ότι «εμπιστεύονται την κυβέρνηση και όλους τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να φέρουν πίσω όλους τους ομήρους».

Πόλεμος στο ΙσραήλΌμηροςΧαμάςΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΓάζαειδήσεις τώρα