Κόσμος|18.10.2023 13:24

Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια: Εκκενώνονται μετά από απειλές για βόμβα - Προβλήματα σε ταξίδια εκατομμυρίων ανθρώπων

Newsroom

Πλήθος επιβατών απομακρύνεται αυτή την ώρα από τα αεροδρόμια της Γαλλίας μετά από υποτιθέμενες απειλές για βόμβα, ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων για εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με αναφορές επηρεάζονται τουλάχιστον έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων η Τουλούζη, η Λιλ, η Νίκαια, η Νάντη, το Παρίσι και η Λυών. Το γεγονός αυτό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου συναγερμού στη χώρα, η οποία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατίας την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας ύποπτος ισλαμιστής εξτρεμιστής σκότωσε με μαχαίρι έναν δάσκαλο και τραυμάτισε άλλους τρεις.

Σε ένα tweet που αναρτήθηκε στις 11.20 π.μ. τοπική ώρα (10.20 π.μ. BST), το αεροδρόμιο της Λιλ ανέφερε ότι «εκκενώνεται μετά από απειλή για βόμβα». και πρόσθεσε : «Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο».

Εν τω μεταξύ, ένας επιβάτης περίπου 9 ώρες οδήγησης μακριά, στο αεροδρόμιο της Τουλούζης, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με ανθρώπους να κινούνται αργά σε μια μεγάλη ουρά.

Ταξιδιώτες έγραψαν στο Twitter: «Το αεροδρόμιο της Τουλούζης εκκενώθηκε, αλλά τι συμβαίνει;». Ένας άλλος επιβάτης, στο αεροδρόμιο της Νάντης, ανέφερε ότι εκκενώθηκε «λόγω ύποπτου πακέτου», προσθέτοντας: «Οι αρχές δεν φαίνεται να έχουν κάποιο σχέδιο, καθώς στεκόμαστε έξω στη βροχή και τον άνεμο».

Δύο τερματικοί σταθμοί στο αεροδρόμιο Beauvais του Παρισιού εκκενώθηκαν επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο τοπικών μέσων ενημέρωσης Courrier Picard, μετά από απειλή για βόμβα που στάλθηκε «μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό». 

επιβάτεςειδήσεις τώραβόμβαΓαλλίααεροδρόμια