Κόσμος|18.10.2023 15:47

Το OPEN στο κιμπούτς Μπερί: Πώς η Χαμάς σκότωσε το 10% της κοινότητας σε λίγες ώρες - Παντού σύντριμμα, χειροβομβίδες και σφαίρες

Newsroom

Σύντριμμα, χειροβομβίδες, κτίρια που έχουν καεί και γαζωθεί από σφαίρες κατέγραψε η κάμερα του OPEN στο κιμπούτς Μπερί στο Ισραήλ, όπου την 7η Οκτωβρίου εισέβαλαν μαχητές της Χαμάς και σφάγιασαν περισσότερους από 100 ανθρώπους.

«Μέσα σε λίγα λεπτά αυτός ο επίγειος παράδεισος μετατράπηκε σε κόλαση. Γύρω μας υπάρχουν οι εικόνες από τη φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι του κιμπούτς Μπερί στα χέρια των ένοπλων τρομοκρατών», μετέδωσε ο απεσταλμένος του OPEN στο Ισραήλ Σωτήρης Δανέζης και πρόσθεσε πως

«Οι τρομοκράτες όταν έφτασαν εδώ, δεν χαρίστηκαν σε κανένα. Πήραν αιχμαλώτους, πυροβόλησαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Αρκετούς του έκλεισαν μέσα στα σπίτια και έβαλαν φωτιά. Σκότωσαν ηλικιωμένους, γυναίκες ακόμα και μωρά».

Ο εκπρόσωπος Τύπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Αμόν Σεφλούρ, μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε πως δολοφονήθηκε το 10% των κατοίκων της κοινότητας και περιέγραψε πως «έκαιγαν σώματα, έσερναν παιδιά με τις μανάδες τους. Τους έδεναν τα χέρια πίσω και τους πυροβολούσαν». 

Όσον αφορά τον απολογισμό των νεκρών στο Ισραήλ από την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου τόνισε πως,«δυστυχώς, πλέον γνωρίζουμε ότι έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 1.300 άτομα. Έχουμε πάνω από 4.000 άτομα που έχουν τραυματιστεί. Ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

«Το νηπιαγωγείο, η κλινική, τα σπίτια, δέχθηκαν βάναυση επίθεση από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Οι τρομοκράτες ήρθαν με ένα στόχο να σκοτώσοουν και να απαγάγουν όσους περισσότερους μπορούν», κατέληξε. 

ειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηΙσραήλΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλ