Κόσμος|23.03.2019 13:18

Διπλή έκρηξη στο Αφγανιστάν - Τουλάχιστον τρεις άνθωποι έχασαν τη ζωή τους

Newsroom

Τουλάχιστον τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 τραυματίστηκαν από διπλή έκρηξη που σημειώθηκε σε στάδιο του νοτίου Αφγανιστάν, το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Η επίθεση σημειώθηκε στη πόλη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της πολυτάραχης νότιας επαρχίας Χελμάντ. Μεγάλα τμήματα της συγκεκριμένης επαρχίας ελέγχονται από τους Ταλιμπάν. Οι άνθρωποι γιόρταζαν στο στάδιο την εθνική "Ημέρα των Αγροτών", στο πλαίσιο της περσικής Πρωτοχρονιάς.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως, όταν ακούστηκαν οι εκρήξεις, οι αγρότες είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν τα προϊόντά τους στο μεγαλύτερο στάδιο της πόλης όπου είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 1.000 πολίτες. "Αρχικά, μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό μιας σκηνής μέσα στο στάδιο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς τα κιγκλιδώματα όταν μια δεύτερη έκρηξη έπληξε το πλήθος", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επαρχίας, η δεύτερη έκρηξη δεν προκάλεσε πολλά θύματα, γιατί ο κόσμος είχε ήδη διαφύγει από το σημείο αυτό. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν στελέχη της επαρχιακής κυβέρνησης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η επαρχιακή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 31 τραυματίες.

"Είμαι καλά", είπε στο AFP ο κυβερνήτης Μοχάμαντ Γιασίν, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από τις εκρήξεις. "Αλλά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν", πρόσθεσε αποδίδοντας την ευθύνη της επίθεσης στους Ταλιμπάν, ωστόσο εκείνοι δεν έχουν αναλάβει, ακόμα, τηνν ευθύνη.

Την Πέμπτη, πολλαπλές εκρήξεις σκότωσαν έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν 23 κατά τη διάρκεια της περσικής Πρωτοχρονιάς σε σιιτική συνοικία της Καμπούλ. Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

έκρηξηΑφγανιστάν