Κόσμος|19.10.2023 18:37

Νέα συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στα κιμπούτς: «Έγγραφο αποδεικνύει την αυξανόμενη επιρροή του ISIS στην οργάνωση», λέει το Ισραήλ

Newsroom

Νέα συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ δημοσιεύει το CNN. Στα βίντεο φαίνονται οι μαχητές της οργάνωσης να τρέχουν σε κήπους σπιτιών, να ανοίγουν πυρά κατά αμάχων και στη συνέχεια να εξοντώνονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού είχαν συλλέξει λεπτομερείς πληροφορίες για τα κιμπουτς, όπως που βρίσκονται οι γεννήτριες και που φυλάσσεται ο οπλισμός.  

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι βρήκαν πάνω σε νεκρούς μαχητές της Χαμάς έγγραφα, στο οποία τους δίνεται η οδηγία να πάρουν ομήρους και να τους κρατήσουν μακριά από όπλα ή κάθε άλλο μέσο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αυτοκτονήσουν καθώς και να σκοτώσουν οποιονδήποτε συνιστά απειλή ή προκαλεί αναστάτωση.

Ένα άλλο έγγραφο που βρέθηκε σε ένα μαχητή της Χαμάς και την αυθεντικότητα του οποίου δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το CNN αναφέρεται στην Αλ Κάϊντα και το ISIS.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εκθειάζει το τζιχάντ κατά των Εβραίων και των σταυροφόρων, και όπως υποστηρίζουν αποδεικνύει την αυξανόμενη επιρροή της τζιχαντιστικής ιδεολογίας στην οργάνωση. 

ειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΧαμάς