Κόσμος|20.10.2023 09:10

Αναβρασμός στα McDonald’s: Στο Ισραήλ δίνουν δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό - Καταστήματα κατακρίνουν και απαντούν με πάνω 3 εκατ. στους Παλαιστίνιους

Newsroom

Καθώς μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η εμβληματική αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ βρίσκεται σε πόλεμο με τον... εαυτό της. Τα καταστήματα McDonald's στη Μέση Ανατολή συγκρούονται, με τα υποκαταστήματα σε μουσουλμανικές χώρες να αποκηρύσσουν την απόφαση των McDonald's στο Ισραήλ να παρέχουν δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό.

Καταστήματα στη Μέση Ανατολή δίνουν χρήματα στους Παλαιστίνιους

Οι επιχειρήσεις franchising στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν και την Τουρκία εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες πήραν αποστάσεις από τον ισραηλινό εταίρο τους και υποσχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα, η οποία βομβαρδίζεται από το Ισραήλ.

«Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και ας στηρίξουμε την κοινότητα στη Γάζα με ό,τι μπορούμε», έγραψε στο X την Κυριακή τα McDonald's στο Ομάν, τα οποία έχουν υποσχεθεί 100.000 δολάρια για τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Ζητάμε από τον Παντοδύναμο Θεό να προστατεύσει την αγαπημένη μας χώρα και όλες τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες από όλο το κακό και το μίσος».

Μετά την ανακοίνωση της υποστήριξής της προς τον ισραηλινό στρατό, τα McDonald's του Ισραήλ άλλαξαν τον λογαριασμό τους στο Instagram σε ιδιωτικό προφίλ.

ΙσραήλπόλεμοςMcDonald'sΜέση Ανατολήειδήσεις τώρα