Κόσμος|20.10.2023 21:52

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτές είναι οι 2 Αμερικανίδες όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Newsroom

Οι δύο αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς είναι η Τζούντιθ και η Νάταλι Ράναν από το Σικάγο, όπως έγινε γνωστό από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο τους βρίσκονταν σε οικογενειακή επίσκεψη στο Κιμπούτς Ναχάλ Οζ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μητέρας της Τζούντιθ, όταν απήχθησαν στη Γάζα. Ο ραβίνος της οικογένειας επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Σικάγο ότι απελευθερώθηκαν.

Τι ανέφερε η Χαμάς – Επιβεβαιώνει το Ισραήλ

Την πληροφορία, επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε λίγο νωρίτερα ότι οι όμηροι απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους, δεδομένου ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και κατόπιν μεσολάβησης του Κατάρ».

Η απελευθέρωσή τους έχει επίσης ως στόχο «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του (Τζο) Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του (σ.σ. για τη Χαμάς) είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι», πρόσθεσε ο Άμπου Ουμπάιντα σε αυτήν την ανακοίνωση.

Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση και άλλων ομήρων

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων, μητέρας και κόρης, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να εφαρμόσει την απόφαση του κινήματος να κλείσει τον φάκελο των πολιτών (ομήρων), όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Από την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε «πανευτυχής» για την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων. «Οι συμπατριώτισσες μας βίωσαν μια τρομερή δοκιμασία τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πανευτυχής που σύντομα θα επανενωθούν με την οικογένειά τους» ανέφερε, ευχαριστώντας το Κατάρ και το Ισραήλ για τη συνεργασία τους. Υποσχέθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί όμηροι.

όμηροιΙσραήλΧαμάςειδήσεις τώραΠόλεμος στο Ισραήλ