Κόσμος|21.10.2023 21:44

Eκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο ΟPEN: «Είμαστε πολύ προσεκτικοί στα να ανακοινώσουμε ότι ερχόμαστε - Δεν θέλουμε να πέσουμε σε ενέδρα»

Newsroom

Αποκλειστικά στο OPEN και την Γεωργία Γαραντζιώτη μίλησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Πίτερ Λέρνερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας η οποία είναι προ των πυλών αλλά και στο τι θα γίνει με τους εκατομμύρια Παλαιστίνιους αμάχους.

«Είμαστε στη 15η ημέρα των επιχειρήσεων μάς να καταστρέψουμε τις δυνατότητες της Χαμάς. Καταδιώκουμε τους αρχηγούς της για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναδολοφονήσουν, δεν θα ξαναπαγάγουν και δεν θα ξαναβασανίσουν Ισραηλινούς πολίτες ξανά. Οι τρομοκρατές της Χαμάς να μην είναι άλλο ικανοί να υπάρχουν σαν κυβερνητικό σώμα και να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο την Γάζα για αυτή την αβάστακτη και ανυπολόγιστη επίθεση απέναντι στον λαό μας. Χρειάζεται να αλλάξουμε το πρότυπο», σημειώνει.

«Είμαι έτοιμος για αυτό. Τα στρατιωτικά μας πλεονεκτήματα θα ενεργοποιηθούν και θα κινητοποιήσουμε όλα μας τα μέσα για να καταστρέψουμε την Χαμάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στα να ανακοινώσουμε «ότι ερχόμαστε». Δεν θέλουμε να πέσουμε σε ενέδρα. Έχουμε επικεντρωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον χωρών κατασκευής ρουκετών, drone και στρατιωτικών υποδομών, αναζητώντας και κυνηγώντας τους Αρχηγούς της Χαμάς. Ανησυχούμε για το ανθρωπιστικό ζήτημα.

Η Χαμάς έχει κάνει τα πάντα για να μας δυσκολέψει. Έχει χρησιμοποιήσει όλες της τις εφεδρίες και τις δυνατότητες εκμεταλλευόμενη τους αμάχους. Ζητάμε από τους ανθρώπους της Γάζας να φύγουν από τα βόρεια για να μην κινδυνεύσει και να επιχειρήσουμε εναντίον του εχθρού» ανέφερε ο Λέρνερ.

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςισραηλινός στρατόςΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα