Κόσμος|22.10.2023 18:40

Πόλεμος στο Ισραήλ - Μαρτυρία από τη Γάζα: «Δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι μου αλλά δεν είχα επιλογή - Είμαστε σαν φυλακισμένοι στην απομόνωση»

Newsroom

Το Σάββατο, το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στη Γάζα προειδοποιώντας τους εναπομείναντες κατοίκους της ότι όποιος επιλέξει να μην εκκενώσει την πόλη θα θεωρηθεί τρομοκράτης ή συνεργάτης τρομοκρατών.

«Μας τηλεφώνησαν τρεις φορές», δήλωσε η Eman Basher, συγγραφέας από την πόλη της Γάζας που άκουσε την έκκληση εκκένωσης την Κυριακή. «Απειλούσαν ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει έλεος και γι' αυτό έπρεπε να εκκενώσουμε».

Η Eman μιλώντας στο Al Jazeera από το Khan Younis, είπε ότι έχει νοικιάσει τώρα ένα μικρό δωμάτιο όπου μένει μαζί με τους γονείς της και τα τρία παιδιά της, καθώς και με άλλα πέντε άτομα.

«Έχουμε τόσο χώρο για να κοιμηθούμε όσο οι φυλακισμένοι στην απομόνωση», είπε. «Ήθελα να μείνω και έφυγα κλαίγοντας, για την ακρίβεια, δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι μου. Αλλά ένιωσα επίσης ότι αυτή δεν είναι μια επιλογή που θα κάνω μόνη μου, επειδή έχω τρία παιδιά να επιβιώσω».

«Σας μιλάω από μια αγορά [στην οδό Al Bahar] που βομβαρδίστηκε δύο φορές. Μπορώ να δω την καταστροφή με τα ίδια μου τα μάτια αυτή τη στιγμή», είπε. «Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, τα παιδιά μου δεν έχουν τίποτα να φορέσουν. Ο οδηγός [για το Khan Younis] μας είπε συγκεκριμένα ότι υπάρχει όριο για τα πακέτα που μπορούμε να μεταφέρουμε».

Γάζαειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΙσραήλ