Κόσμος|23.10.2023 10:00

Σοκ στο Ντιτρόιτ: Δολοφονήθηκε η πρόεδρος εβραϊκής συναγωγής – Και το FBI στις έρευνες

Newsroom

Μαχαιρωμένη μπροστά από το σπίτι της βρέθηκε το Σάββατο η πρόεδρος μιας συναγωγής του Ντιτρόιτ, Σαμάνθα Γουόλ. Η 40χρονη βρέθηκε νεκρή σε μια λίμνη αίματος, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.

Για τη δολοφονία της δεν έχει προσαχθεί κάποιος ύποπτος μέχρι στιγμής, ενώ δεν είναι γνωστό αν συνδέεται με τον πόλεμο στη Γαζα. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Γουάιτ είπε, πάντως, ότι το έγκλημα δε φαίνεται να υποκινήθηκε από αντισημιτικά κίνητρα. 

«Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι αυτό το έγκλημα υποκινήθηκε από αντισημιτισμό», επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι ανακριτές από το αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ συνεργάζονται με το FBI και μερικοί άνθρωποι «με πληροφορίες» ανακρίνονται.

«Ζητώ και πάλι από την κοινότητα να παραμείνει υπομονετική όσο οι ερευνητές και οι εταίροι επιβολής του νόμου συνεχίζουν το έργο τους».

Η Σαμάνθα Γουόλ πρωτοστάτησε στην ίδρυση του φόρουμ μουσουλμανικούς-εβραϊκού φόρουμ του Ντιτρόιτ, που στοχεύει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Εβραϊκής και Μουσουλμανικής κοινότητας της πόλης. Ανάμεσα στις δράσεις του φόρουμ ήταν η διοργάνωση γευμάτων για να καλωσορίσουν τους Σύριους πρόσφυγες.

συναγωγήΕβραίοιδολοφονίαΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΝτιτρόιτ