Κόσμος|23.10.2023 20:44

Πόλεμος στο Ισραήλ: Γιατί καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα - «Στόχος η εξάλειψη της Χαμάς »

Newsroom

Για τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τους μαχητές της Χαμάς μίλησε στην απεσταλμένη του OPEN στο Τελ Αβίβ, Αδαμαντία Λιόλιου ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών του Ισραήλ (Σιν Μπετ), Τζέικομπ Πέρι.

Για το πότε αναμένει να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση: «Δεν ξέρουμε ακόμα. Για την ώρα καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση. Η χερσαία επιχείρηση δεν συνδέεται με την κατάσταση των ομήρων. Έτσι όταν είμαστε έτοιμοι, η χερσαία επιχείρηση θα προχωρήσει. Θα δούμε αν θα υπάρξουν περισσότερες απελευθερώσεις ομήρων. Πρέπει να περιμένουμε ,για να δούμε ποιες θα είναι οι απαιτήσεις, τι θα ζητήσουν ως αντάλλαγμα. Και με βάση αυτό θα συνεχίσουμε τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι θα εξαλείψουμε αυτή την οργάνωση και θα πρέπει να το κάνουμε και θα πάρει λίγο χρόνο, δεν είναι κάτι που θα γίνει γρήγορα. Στόχος είναι η εξάλειψη της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων. Είναι λοιπόν ένα αρκετά περίπλοκο θέμα, αλλά το έχουμε συνηθίσει και θα το κάνουμε.

Για τη νέα ειδική ομάδα με την ονομασία «Νίλι» που δημιούργησε η Σιν Μπετ και τον ρόλο της στις επιχειρήσεις ο πρώην επικεφαλής είπε: «Είναι μία επιχειρησιακή δύναμη που δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά είναι μία δύναμη που μπορεί να επιτεθεί και να κάνει πόλεμο με τη Χαμάς. Νομίζω ότι οι άνθρωποι της Σιν Μπετ μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν πολύ και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε γιατί αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Λωρίδα της ΓάζαςΓάζαΠόλεμος στο ΙσραήλΧαμάςειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΙσραήλ