Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτές είναι οι δύο γυναίκες που η Χαμάς λέει πως απελευθέρωσε για «ανθρωπιστικούς λόγους»
NewsroomΟι δύο όμηροι που η Χαμάς αναφέρει πως απελευθέρωσε «για ανθρωπιστικούς λόγους» κατονομάστηκαν από την οργάνωση ως οι Ισραηλινές Νουρίτ Γιτζάκ (Nurit Yitzhak) και Γιότσβεντ Λίφσιτς (Yochved Lifshitz).
Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η απελευθέρωση των δύο ομήρων από τη Χαμάς και παραμένει άγνωστο το πού βρίσκονται οι γυναίκες. Αναρτήσεις στα social media αναφέρουν ότι είχαν φτάσει στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου.
Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, επικαλέστηκε ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους για την απελευθέρωση των δύο ομήρων. Η απόφαση ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης από πλευρά της Χαμάς, με αφορμή τη μεσολαβητική προσπάθεια που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την εκτόνωση της κρίσης.
Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr
«Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τις παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Αμπού Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».
Οι δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν
- Τέσσερα συμπεράσματα από την ομιλία Μητσοτάκη στους «γαλάζιους» βουλευτές - Το μήνυμα διαλόγου στους αγρότες
- Αποχωρούν από το λιμάνι Θεσσαλονίκης οι αγρότες με το βλέμμα στη Νίκαια – Οι αντιδράσεις στο κάλεσμα Μητσοτάκη
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων – Ο «εγκέφαλος» και το κόλπο για τα 1,7 εκατ. ευρώ
- Αυξήσεις στα διόδια της Αττική Οδού από 1η Ιανουαρίου - Ποιες θα είναι οι τιμές