Κόσμος|24.10.2023 11:12

Τι λέει η κόρη της 85χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς: «Θέλει να μεταφέρει πληροφορίες»

Newsroom

Η κόρη της 85χρονος Γιοσεβέντ Λίφσιτς που την απελευθέρωσαν χθες μαχητές της Χαμάς εξέφρασε την ικανοποίησης της που έχει ξανά στο πλευρό της τη μητέρα της.

«Το ότι την είδα ξανά είναι απίστευτο. Το να της κρατάω το χέρι, να τη φιλάω στο πρόσωπο. Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτή, είναι καταπληκτική», τόνισε η Γιοσεβέντ, Σάρον, μιλώντας στο BBC Radio 4.

«Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα της οικογένειας και της μητέρας της είναι να βρουν τους υπόλοιπους ομήρους» πρόσθεσε και επεσήμανε πως η μητέρα της θέλει να συνεργαστεί με τις αρχές, προσφέροντας τους πληροφορίες. 

«Καθόταν μαζί με ανθρώπους που γνώριζε όλη της τη ζωή και ανθρώπους που ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια των φίλων της. Θέλει να μεταφέρει πληροφορίες, θέλει να εργαστεί για να επιστρέψουν στην πατρίδα είμαι σίγουρη», είπε. 

Η ίδια σημείωσε ότι της είπε η μητέρα της πώς φρόντισαν τους ομήρους. «Ξέρω για τη μητέρα μου, λέει ότι τους φρόντισαν και ότι υπήρχε γιατρός εκεί, οπότε αυτό φέρνει μεγάλη ανακούφιση σε όλους ότι υπάρχει κάποια περίθαλψη».

Ο σύζυγος της ηλικιωμένης και πατέρας της Σάρον συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς. «Ο πατέρας μου γινόταν όλο και πιο αδύναμος. Και οι δύο τους είναι πολύ αγαπητοί άνθρωποι, οικογενειάρχες. Τους άρεσε πολύ να φιλοξενούν την οικογένεια και ο πατέρας μου συμμετείχε πολύ στα πολιτικά πράγματα στο κιμπούτς. Ασχολήθηκε πολύ με τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και την προσπάθεια για ειρήνη με τους γείτονές μας», τόνισε. 

Και προσέθεσε πως είναι αφοσιωμένος στην ιδέα ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ζήσουμε μαζί. Αισθανόταν ότι ήταν πολύ εύκολο να βρούμε έναν τρόπο και ήταν πολύ απογοητευμένος και αγωνίστηκε πολύ σκληρά ενάντια σε αυτή την ιδέα της κατοχής, την ιδέα του αέναου πολέμου».

«Ελπίζω να είναι εκεί και να τον φροντίζουν και να έχει την ευκαιρία να μιλήσει. Μιλάει καλά αραβικά και έτσι μπορεί να επικοινωνήσει πολύ καλά με τους ανθρώπους εκεί. Γνωρίζει πολλούς ανθρώπους στη Γάζα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι καλά». 

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςειδήσεις τώραΙσραήλΠαλαιστίνηΠόλεμος στο Ισραήλ