Κόσμος|24.10.2023 15:30

«Υπέστη νευρικό κλονισμό»: Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον πιλότο που επιχείρησε να ρίξει αεροπλάνο με 83 επιβαίνοντες

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον 44χρονο πιλότο, που επιχείρησε να ρίξει αεροσκάφος με 83 επιβαίνοντες πάνω από το Σιατλ.

Ο 44χρονος Τζόζεφ Έμερσον, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προσπάθησε να ενεργοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αν τα κατάφερνε, θα διακοπτόταν η ροή καυσίμων προς τους κινητήρες και το αεροπλάνο συντριβόταν. 

«Μια βαλβίδα στο φτερό κλείνει και διακόπτεται η ροή των καυσίμων στον κινητήρα», επεσήμανε εκπρόσωπος της Alaska Airlines.

«Μένουν μόνο κάποια υπολείμματα καυσίμου στη γραμμή. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του πληρώματός μας, που ανέβασε ξανά τη λαβή, αποκαταστάθηκε η ροή των καυσίμων στους κινητήρες», πρόσθεσε.

Πηγές της New York Post δήλωσαν ότι ο πιλότος δεν φαίνεται να είχε ιδεολογικά κίνητρα, αλλά μάλλον υπέστη νευρικό κλονισμό κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μάρτυρας περιέγραψε ότι «η αεροσυνοδός είπε από το μικρόφωνο έχει υποστεί νευρικό κλονισμό. Πρέπει να τον κατεβάσουμε αμέσως από το αεροπλάνο».

Τελικά, τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου ο 44χρονος τέθηκε υπό κράτηση. 

Σημειώνεται ότι ο Έμερσον αντιμετωπίζει 83 κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας, 83 κατηγορίες για έκθεση τρίτου σε κίνδυνο από αμέλεια και μία κατηγορία για έκθεση αεροσκάφους σε κίνδυνο.

πιλότοςειδήσεις τώρααεροσκάφοςπτήση