Κόσμος|24.10.2023 19:05

Η Χαμάς «είναι οι νέοι Ναζί» είπε ο Νετανιάχου στον Μακρόν - «Θα την διαλύσουμε»

Newsroom

Με σκληρά λόγια μίλησε για τη Χαμάς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ με φόντο τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε πως η Χαμάς «είναι οι νέοι Ναζί», ενώ συνέκρινε την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου με το Ολοκαύτωμα, δηλώνοντας μάλιστα ότι τα παιδιά των Εβραίων αναγκάστηκαν να «κρυφτούν σε σοφίτες», ακριβώς «όπως η Άννα Φρανκ», καθώς οι «τρομοκράτες οργίαζαν» σε όλο το νότο νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

«Ήταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που γνώρισε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου και για το Ισραήλ ήταν σαν είκοσι φορές η 11η Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας τη μάχη κατά της Χαμάς «πόλεμο μεταξύ βαρβαρότητας και πολιτισμού».

Χαρακτηρίζοντας επίσης τη Χαμάς ως τους «νέους Ναζί», ο Νετανιάχου είπε ότι όπως ο κόσμος υποστήριξε τη γαλλική αντίσταση κατά της γερμανικής κυριαρχίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, «σήμερα ο κόσμος είναι ενωμένος πίσω από το Ισραήλ».

«Η βαρβαρότητα της Χαμάς απειλεί την Ευρώπη και απειλεί τον κόσμο. Είναι η δοκιμασία του κόσμου ενάντια στη βαρβαρότητα. Ο λαός του Ισραήλ αρνείται να έχει το ISIS σε έναν τρομοκρατικό θύλακα στα σύνορά του. Δεν πρόκειται για έναν θύλακα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρώπη. Είναι το ISIS στα προάστια του Παρισιού», είπε ακόμα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να ζήσει έτσι».

«Θα διαλύσουμε την τρομοκρατική μηχανή [της Χαμάς] και την πολιτική δομή της», συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας και να κρατήσουμε τους Παλαιστίνιους πολίτες μακριά από κινδύνους».

Προέτρεψε του κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να φύγουν νότια

Προέτρεψε δε τους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να φύγουν νότια, όπου μπορούν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια και να αποφύγουν τα ισραηλινά πλήγματα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων» και «ο λαός της Γάζας δεν θα ζήσει πλέον υπό την τυραννία της Χαμάς», δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Είπε επίσης στον Μακρόν ότι το Ισραήλ «θα βασίζεται στη συνεχή υποστήριξή σας καθώς αυτή η μάχη για το κοινό μας μέλλον προχωρά προς τη νίκη» και ότι αν ο «άξονας του κακού» που αποτελείται από τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, το Ιράν και τους Υεμενίτες Χούθι «βγει νικητής» τότε «ο πολιτισμός θα κινδυνεύσει».

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΜπενιαμίν ΝετανιάχουΓάζαειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΙσραήλΠόλεμος στο ΙσραήλΕμανουέλ Μακρόν