Κόσμος|23.03.2019 23:56

Νορβηγία: Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προσεύχονται να βγουν σώοι (pics &vids)

Newsroom

Συγκλονίζουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται μέσα από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.

Μέχρι αυτή την ώρα τα σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή ελικοπτέρων έχουν απομακρύνει από το σημείο 136 από τους 1300 επιβάτες. Γύρω στις 2100 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας), 136 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από το πλοίο, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στα ελικόπτερα ένας προς ένας, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Κέντρου Διάσωσης της νότιας Νορβηγίας, ο Περ Φζελντ. Οι επιβάτες προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες. Πολλοί από αυτούς είναι βρετανικής και αμερικανικής υπηκοότητας, επισήμανε ο Φζελντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Στο πλοίο, «οι επιβαίνοντες είναι ασφαλείς» διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος. Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία κι η δεύτερη μηχανή του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να μπορέσει να φύγει από το σημείο.

Όπως τόνισε μία επιβάτιδα η οποία μεταφέρθηκε στη στεριά από τα σωστικά συνεργεία «Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομαχτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκα για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο». Ακόμη πρόσθεσε ότι «το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος» σημείωσε.

Στο μεταξύ το ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταδίδει σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, ενώ η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας).

T

Από την άλλη πλευρά αρκετά video που εμφανίζονται στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από το κρουαζιερόπλοιο δείχνουν ανθρώπους που  παρασύρονται από τη μία πλευρά στην άλλη όταν το πλοίο γέρνει λόγω της θαλασσοταραχής. Στο βίντεο φαίνεται να κινούνται όλα τα έπιπλα στο κεντρικό σαλόνι του κρουαζιερόπλοιου, όσο οι επιβάτες περιμένουν την σειρά τους για να το εγκαταλείψουν. 

T
κρουαζιερόπλοιοΝορβηγία