Κόσμος|25.10.2023 15:13

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας κατά Δύσης για Γάζα: «Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια με όπλο, αλλά είναι εντάξει να τους βομβαρδίζεις;»

Newsroom

Τη στάση που των δυτικών χωρών μπροστά στους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα καυτηρίασε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, σημειώνοντας ότι η «σιωπή τους είναι εκκωφαντική» κι ότι για πολλούς στη Μέση Ανατολή τις κάνει «συνένοχες».

«Οι άνθρωποι σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, είμαστε απλώς σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την αντίδραση του κόσμου σε αυτήν την καταστροφή που εκτυλίσσεται. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είδαμε ένα κραυγαλέο δύο μέττα και δύο σταθμά στον κόσμο», τόνισε μιλώντας στο CNN και τη δημοσιογράφο Κρίστιαν Αμανπούρ

«Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, ο κόσμος στάθηκε αμέσως και κατηγορηματικά στο πλευρό του Ισραήλ και του δικαιώματός του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταδίκασε την επίθεση που συνέβη… αλλά αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι μια σιωπή στον κόσμο» πρόσθεσε.

Η βασίλισσα Ράνια, επεσήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τέτοιος ανθρώπινος πόνος και ο κόσμος δεν ζητά καν κατάπαυση του πυρός», υπογραμμίζοντας ότι η «σιωπή είναι εκκωφαντική – και για πολλούς στην περιοχή μας, κάνει τον δυτικό κόσμο συνένοχο».

«Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια, μια ολόκληρη οικογένεια, υπό την απειλή όπλου, αλλά είναι εντάξει να τους βομβαρδίσεις μέχρι θανάτου; Θέλω να πω, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά εδώ. Είναι απλά σοκαριστικό για τον αραβικό κόσμο» συνέχισε.

Η βασίλισσα Ράνια σημείωσε οι Παλαιστίνιες μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους όσο κάθε άλλη μητέρα στον κόσμο και ανέφερε ότι αναγκάζονται «να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους – γιατί οι πιθανότητες να πεθάνουν από βομβαρδισμό, είναι τόσο μεγάλες».

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα προσεγγίζει πλέον τους 6.000. Εκ των οποίων τουλάχιστον 2.360 είναι παιδιά. 

Παλαιστίνηειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΙορδανίαΧαμάςΙσραήλΠόλεμος στο Ισραήλ