Κόσμος|25.10.2023 16:55

Νέος πύραυλος στο οπλοστάσιο της Ρωσίας; Καταρρίφθηκαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη σε 5 ημέρες, σύμφωνα με τον Σοϊγκού

Newsroom

Οι ρωσικές δυνάμεις παρέλαβαν νέα οπλικά συστήματα που κατέρριψαν 24 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού επιθεώρησε το διοικητήριο της ρωσικής ομάδας μάχης «Ανατολή» στην περιοχή του Ντονέτσκ και άκουσε αναφορές για την τρέχουσα κατάσταση, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η ουκρανική πολεμική αεροπορία είχε υποστεί μεγάλες απώλειες μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών την τελευταία εβδομάδα. «Έχουμε λάβει συστήματα που έχουν καταρρίψει 24 [ουκρανικά] αεροσκάφη τις τελευταίες πέντε ημέρες», είπε.

Επιπλέον, ο διοικητής της ρωσικής ομάδας μάχης «Ανατολή» Αντρέι Κουζμένκο ανέφερε στον Σόιγκου τον σχηματισμό τακτικών επιχειρησιακών μονάδων UAV και τον εξοπλισμό τους με FPV drones.

«Στην έκθεσή του, ο αντιστράτηγος Andrey Kuzmenko, διοικητής της ρωσικής ομάδας μάχης “Ανατολή”, ανέφερε την εκπλήρωση της διαταγής του Ρώσου υπουργού Άμυνας σχετικά με τον σχηματισμό τακτικών μονάδων UAV, τη στελέχωσή τους με εκπαιδευμένους ειδικούς, καθώς και τον εφοδιασμό όλων των μονάδων με μη επανδρωμένα συστήματα μάχης και αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

ΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώραμαχητικά αεροσκάφη