Κόσμος|24.03.2019 12:33

Νορβηγία: Επαναλειτουργούν οι τρεις μηχανές του πλοίου

Newsroom

Επαναλειτούργησαν το πρωί της Κυριακής τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη, το Σάββατο, σε επικίνδυνα νερά στ' ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι, οι περισσότεροι Βρετανοί και Αμερικανοί, επέβαιναν στο πλοίο. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να μεταφέρουν τους επιβάτες στην ακτή.

Η δραματική επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου, με τους επιβάτες να ανεβαίνουν ένας ένας στο ελικόπτερο για να μεταφερθούν στη στεριά συνεχίζεται. Σύμφωνα με την αστυνομία, 440 από τους 1.373 επιβαίνοντες του Viking Sky έχουν ήδη μεταφερθεί στη στεριά ενώ 17 από αυτούς χρειάστηκαν την παροχή πρώτων βοηθειών.

"Τρεις από τους τέσσερις κινητήρες λειτουργούν, οπότε το πλοίο μπορεί τώρα να μετακινηθεί μόνο του", δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης για τη νότια Νορβηγία.

Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή που έχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων στ΄ ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία. Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Μόλντε.

Νορβηγίακρουαζιερόπλοιο