Κόσμος|26.10.2023 16:24

Το πριν και το μετά της Γάζας: Ένα βομβαρδισμένο τοπίο ο παλαιστινιακός θύλακας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
maxar
maxar
maxar
maxar
maxar
maxar
maxar
maxar
maxar
maxar

Βομβαρδισμένη περιοχή είναι η Λωρίδα της Γάζα, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες του Maxar Technologies από το πριν και το μετά των ισραηλινών βομβαρδισμών που εντάθηκαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. 

«Ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει σχεδόν 200.000 κατοικίες, είτε πλήρως είτε εν μέρει», ανέφερε ο Μοχάμαντ Ζιγιάρα, ο Παλαιστίνιος υπουργός δημοσίων έργων και στέγασης.

«Οι βομβαρδισμοί έχουν διαγράψει ολόκληρες οικογένειες από τα ληξιαρχεία, καθώς και γειτονιές και οικιστικές κοινότητες», σημείωσε ο ίδιος.

«Καταστράφηκαν επίσης εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, χώρων λατρείας, αρτοποιείων, σταθμών πλήρωσης νερού, αγορών, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Ζιγιάρα σε δήλωσή του.

Η Λωρίδα της Γάζας, ο μικρός παλαιστινιακός θύλακας είναι το σπίτι περίπου 2.300.000 Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με την ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ, τουλάχιστον το 45% του συνόλου των κατοικιών έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστραφεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Οι βομβαρδισμοί εκατέρωθεν είναι συνεχείς την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Γάζα.

βομβαρδισμόςΧαμάςΛωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλ