Κόσμος|26.10.2023 23:26

Ερντογάν: Δεν αρκούν τα 85 εκατομμύρια, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο πληθυσμό

Μαρία Ζαχαράκη

«Τα ποσοστά διαζυγίων αυξάνονται ραγδαία. Ο μέσος αριθμός των παιδιών μειώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν λέμε έτσι 3 παιδιά για το τίποτα. Γιατί αυτή η κοινωνία το χρειάζεται ιδιαίτερα. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες εδώ και τώρα. Αλλά ως Τουρκία, ο πληθυσμός μας των 85 εκατομμυρίων δεν είναι αρκετός. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο πληθυσμό», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια του 8ου Οικογενειακού Συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπει δυναμίτης στην οικογενειακή δομή»

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι καθήκον του να προστατεύσει την οικογένεια και τον άνθρωπο, απέναντι στις επιθέσεις που στοχεύουν όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και τα παιδιά.

"Θα ήθελα να δηλώσω για άλλη μια φορά από εδώ ότι η Τουρκία και το τουρκικό έθνος δεν θα υποταχθούν ποτέ στις επιβολές της παγκόσμιας από-σεξουαλικοποίησης. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας στα χέρια αυτών των διεστραμμένων. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει δυναμίτης στην οικογενειακή μας δομή. Έχω εκφράσει την αποφασιστικότητά μας για το θέμα αυτό όχι μόνο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά και από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) παρουσία όλου του κόσμου", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΤουρκία