Κόσμος|27.10.2023 10:23

Δημοσκόπηση: «Όχι» σε χερσαία εισβολή στη Γάζα λέει το 49% των ερωτηθέντων στο Ισραήλ

Newsroom

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί προτιμούν ο στρατός να περιμένει και να μην προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή (27/10) στην εφημερίδα Maariv.

Στην ερώτηση αν το Ισραήλ θα πρέπει να κλιμακώσει αμέσως τις επιθέσεις του και να προχωρήσει σε ευρεία χερσαία επιχείρηση μέσα στη Γάζα το 29% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», ενώ το 49% εκτιμά ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένει» και το 22% είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Maariv.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στη στάση της ισραηλινής κοινής γνώμης στο θέμα της χερσαίας εισβολής καθώς σε δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει στις 19 Οκτωβρίου η ισραηλινή εφημερίδα, υπέρ της χερσαίας εισβολής είχε ταχτεί το 65% των ερωτηθέντων.

Όπως επισημαίνει η ισραηλινή εφημερίδα στην ανάλυση της δημοσκόπησης «προκύπτει ότι (οι απαντήσεις) δεν χωρίζονται με βάση το πολιτικό στρατόπεδο ή τη δημογραφία και ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, το οποίο βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας, έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε αυτή την αλλαγή (της κοινής γνώμης)».

ΧαμάςΓάζαειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΛωρίδα της Γάζας