Κόσμος|27.10.2023 20:21

Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ στο OPEN: «Θα κερδίσουμε - Έχουμε βάλει στόχο να καταστρέψουμε τη Χαμάς»

Newsroom

Για την επικείμενη χερσαία επίθεση του Ισραηλινού στρατού, τους κινδύνους που επιφυλάσσει αλλά και τις υπόγειες σήραγγες που έχει φτιάξει η Χαμάς για να επιχειρεί σε τέτοιες περιπτώσεις μίλησε στο OPEN και τη Γεωργία Γαραντζιώτη ο διοικητής των ειδικών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ταγματάρχης Ντιμρότ.

«Δεν έχουν ψυχή, είναι σαν άδεια όστρακα που πήγαν και σκότωσαν μωρά στον ύπνο τους και τα πήραν μακρυά από τις μητέρες τους και τις σκότωσαν. Αυτή είναι η Χαμάς. Οπότε δώστε τους τα καλύτερα όπλα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Είναι άδεια όστρακα. Εμείς θα κερδίσουμε» είπε ο Ντιμρότ.

Και πρόσθεσε «το Ισραήλ έχει βάλει σκοπό και έχει ανακοινώσει ότι θα καταστρέψει τη Χαμάς και τις ικανότητες με οποιοδήποτε τρόπο και στρατιωτικά αλλά και την ηγεσία της. Είναι μια αργή διαδικασία ειδικά γιατί θέλουμε οι πολίτες της άλλης πλευράς να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα από τη δράση των ισραηλινών δυνάμεων.

'Οσο για τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς και τους κινδύνους που κρύβει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα την ώρα που οι άμαχοι πληρώνουν βαρύτατο τίμημα είπε: «Αυτή είναι μεθοδολογία της Χαμάς. Έχουν χτίσει εκατοντάδες υπόγεια τούνελ για να κρυφτούν ενώ την ίδια ώρα ο πληθυσμός της Γάζας εκτίθεται άνωθεν αυτών.

Και πρόσθεσε «χρησιμοποιεί (σσ. η Χαμάς) τους Παλαιστίνιους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες ενώ κρύβεται κάτω από το τούνελ. Δεν τους αφήνουν να απομακρυνθούν ακόμα και το Ισραήλ ζητάει συνεχώς από τους Παλαιστίνιους να φύγουν να πάνε στο Νότο. Η Χαμάς και έτσι θα διασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν».

Τέλος, ο ταγματάρχης Ντιμρότ σχολιάζοντας την επίθεση της 7η Οκτώβρη μίλησε για αδίστακτες ομάδες που θέλουν να σκοτώσουν Εβραίους ενώ ζήτησε και την υποστήριξη των Ελλήνων.

«Πιστεύαμε ότι το Ολοκαύτωμα τελείωσε αλλά δεν έχει τελειώσει. Μας έδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα αδίστακτες ομάδες έξω που θέλουν να σκοτώσουν Εβραίους, με τέτοιο τρομακτικό τρόπο που δεν μπορείς να σκεφτείς. Σαν διψασμένα για αίμα ζώα τραβούν βίντεο από αυτά που έχουν κάνει και τα μοιράζονται, λένε στους γονείς τους με υπερηφάνεια ότι σκότωσα στους Ισραηλινούς. Ελπίζω να έχουμε την υποστήριξη των Ελλήνων» δήλωσε.

ειδήσεις τώραΧαμάςΛωρίδα της ΓάζαςΙσραήλΠαλαιστίνη