Κόσμος|27.10.2023 16:20

Σοκ στις ΗΠΑ: Σταρ του μπέιζμπολ σκότωσε σε τροχαίο 4 φοιτήτριες – Υποστηρίζει ότι κάποιος τον καταδίωκε

Newsroom

Για τον φόνο τεσσάρων φοιτητριών κατηγορείται σταρ του μπέιζμπολ στις ΗΠΑ, μετά από τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αθλητή, ο κατηγορούμενος σκότωσε τις τέσσερις φοιτήτριες του πανεπιστημίου Pepperdine επειδή καταδιώκονταν πριν από τη σύγκρουση.

Ο 22χρονος Fraser Bohm είναι αντιμέτωπος  με τέσσερις κατηγορίες για φόνο αφού φέρεται, στις 17 Οκτωβρίου, να έχασε τον έλεγχο της BMW του όσο οδηγούσε στην εθικό οδό Pacific Coast. Έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτώσει τις Niamh Rolston, 20, Peyton Stewart, Asha Weir και Deslyn Williams, 21 ετών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μάικλ Κράουτ, ο διάσημος αθλητής ενεπλάκη στο δυστύχημα μετά από περιστατικό που σημειώθηκε τρία περίπου μίλια πριν από το σημείο της σύγκρουσης.

«Έχουμε στοιχεία που το τμήμα του Σερίφη δε θέλησε να λάβει υπόψη και αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε ένα περιστατικό που ξεκίνησε στο Duke’s, όπου κάποιος τον καταδίωξε και προσπάθησε να τον απωθήσει με σκοπό να τον βγάλει εκτός οδοστρώματος», τόνισε ο δικηγόρος σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Όταν (ο Bohm) επιτάχυνε για να ξεφύγει, συνέβη το ατύχημα», συμπλήρωσε.

Κατά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο την Τετάρτη (25/10) ο παίκτης του μπέιζμπολ δήλωσε αθώος. Αυτή την εβδομάδα ενώπιον των δικαστών παρέστη και η οικογένειά του. Οι δικαστές αποφάσισαν να τον θέσουν υπό κράτηση με κατηγορίες για τον φόνο των τεσσάρων κοριτσιών ενώ ορίστηκε εγγύηση στα 8 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, το γραφείο του σερίφη υπέβαλλε τις κατηγορίες στον εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες.

«Είμαστε σε βαθιά θλίψη για τις τέσσερις απώλειες»

Ο εισαγγελέας, Τζορτζ Γκασκόν, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι, «οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες, τους αγαπημένους και την οικογένεια του Πανεπιστημίου Pepperdine καθώς αντιμετωπίζουν αυτόν τον αδιανόητο πόνο. Σήμερα είμαστε σε βαθιά θλίψη για την απώλεια τεσσάρων αθώων ζωών που αφαιρέθηκαν τραγικά σε μια παράλογη πράξη. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε δικαιοσύνη για εκείνους που χάθηκαν τόσο νωρίς».

ΗΠΑειδήσεις τώραφόνοςτροχαίο δυστύχημαμπείζμπολ