Κόσμος|27.10.2023 23:45

Η Ρωσία καταγράφει εδαφικά κέρδη στην Αβντιίβκα της ανατολικής Ουκρανίας

Newsroom

Ρωσικά στρατεύματα σημειώνουν εδαφικά κέρδη σε τομείς της περιοχής όπου βρίσκεται η πόλη Αβντιίβκα (ανατολική Ουκρανία), επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τις προσπάθειες ουκρανικών δυνάμεων να τα απωθήσουν.

«Εδώ διεξάγεται μάχη στην οποία ο εχθρός ρίχνει τις κύριες δυνάμεις του», ανέφερε χθες μέσω Telegram ο ουκρανός δημοσιογράφος Γιούρι Μπουτούσοφ, που θεωρείται γενικά καλά πληροφορημένος για στρατιωτικά ζητήματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν περιοχή πλάτους 1 χιλιομέτρων κατά μήκος σιδηροδρομικής γραμμής βόρεια της πόλης, διευκρίνισε. Από εκεί αναμένεται να προελάσουν προς τα χωριά Στέποβε και Μπερντίχιβ, κοντά σε εργοστάσιο εμφιάλωσης της εταιρείας Coca-Cola στην Αβντιίβκα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ο διάδρομος ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων έχει συρρικνωθεί στα 6-8 χιλιόμετρα. Η Αβντιίβκα λέγεται πως είναι κατά το ήμισυ περικυκλωμένη από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο ουκρανικός στρατός από την πλευρά του ανέφερε πως τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του απώθησαν 15 ρωσικές επιθέσεις.

ειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανία