Κόσμος|28.10.2023 09:29

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επικοινωνία Αμερικανού υπουργού άμυνας με τον ισραηλινό ομόλογό του - «Προστασία των αμάχων»

Newsroom

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν «υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας των αμάχων» κατά τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ανελέητοι νυχτερινοί βομβαρδισμοί και κλιμάκωση

Το Ισραήλ εξαπέλυσε στη Γάζα τον πιο έντονο βομβαρδισμό από την έναρξη του πολέμου. Στον πολιορκημένο θύλακα, μάλιστα, εξακολουθεί να υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή των επικοινωνιών.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν «στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, όπως έκαναν» και την προηγουμένη. Μονάδες του ισραηλινού στρατού μπήκαν στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα, προτού αποσυρθούν.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ πως βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες ανάμεσα σε μέλη του στρατιωτικού του βραχίονα και μονάδες του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που έγινε χθες στόχος ισραηλινών βομβαρδισμών άνευ προηγουμένου από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

«Αντιμετωπίζουμε ισραηλινές χερσαίες εισβολές στην Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και στην Αλ Μπουρέιτζ (κεντρικά). Βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές μάχες», συνόψισαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Οι μάχες ακολούθησαν την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ πως εντατικοποίησε «με πολύ σημαντικό τρόπο» τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας και πως θα «επεκταθούν» οι χερσαίες επιχειρήσεις του.

βομβαρδισμόςάμαχοιΗΠΑΛωρίδα της ΓάζαςΠόλεμος στο ΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΓάζαΙσραήλ