Κόσμος|28.10.2023 19:00

Αποσύρονται οι Ισραηλινοί διπλωμάτες από την Τουρκία, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - «Θα επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις μας»

Newsroom

Διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει την Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ για σφαγές και εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Λίγη ώρα μετά τις νέες επιθετικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος σε τεράστιο πλήθος στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κόεν ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στους διπλωμάτες στην Τουρκία να επιστρέψουν, ώστε το Ισραήλ να «προβεί σε επανεκτίμηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας».

Η ευθεία επίθεση του Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ερντογάν,  εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ για τις επιθέσεις που εξαπολύει στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά έκανε για ακόμα μία φορά σαφή την στήριξη στην Χαμάς. Μιλώντας σε μία τεράστια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστίνιων, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το Ισραήλ «κατακτητή», συνέδεσε την στήριξη της Παλαιστίνης με την ανεξαρτησία της Τουρκίας και παράλληλα, κατηγόρησε τη Δύση ως «τον μεγαλύτερο υπεύθυνο για τη σφαγή» στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις σύγχρονες εκδοχές εκείνων που προσπάθησαν να καταστρέψουν το έθνος μας βάζοντας μπροστά τους Αρμένιους στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ανατολία και τους Έλληνες στις περιοχές του Αιγαίου του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας», σημείωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως «το Ισραήλ διαπράττει ανοιχτά εγκλήματα πολέμου. Και θα σας ανακηρύξουμε εγκληματίες πολέμου στον κόσμο».

ειδήσεις τώραπόλεμοςΙσραήλΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν