Κόσμος|28.10.2023 23:12

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγωνία για τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς - Ο όρος που θέτει η οργάνωση για τους απελευθερώσει

Newsroom

Καθώς κλιμακώνεται η επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας εντείνεται η αγωνία για το μέλλον των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου συνάντησε νωρίτερα συγγενείς των περισσοτέρων απόν 200 αιχμαλώτων, που του ζήτησαν να εξασφαλίσει ότι θα επιστρέψουν σώοι οι αγαπημένοι τους. 

Από την πλευρά της η οργάνωση, που ελέγχει τον θύλακα εμφανίστηκε ανοιχτή στο να προχωρήσει στην απελευθέρωσή των ομήρων, υπό την προϋπόθεσή να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. 

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε αμέσως μια ανταλλαγή για να απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους σε φυλακές του σιωνιστή εχθρού, σε αντάλλαγμα για τους ομήρους που είναι στα χέρια της αντίστασης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιαχιά Σινουάρ.

Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι συμφώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να προχωρήσει στην απελευθέρωση 8 κρατουμένων  με διπλή υπηκοότητα, ισραηλινή και ρωσική.

«Από τη ρωσική πλευρά, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, λάβαμε έναν κατάλογο πολιτών που έχουν διπλή υπηκοότητα», δήλωσε ο αρχηγός της Χαμάς.

«Ψάχνουμε για αυτούς τους ανθρώπους... Είναι δύσκολο, αλλά ψάχνουμε. Και όταν τους βρούμε, θα τους αφήσουμε να φύγουν. Είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη λίστα και θα την επεξεργαστούμε προσεκτικά, επειδή θεωρούμε τη Ρωσία στενό φίλο» συμπλήρωσε.

Παλαιστίνηειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΠόλεμος στο ΙσραήλΧαμάςΙσραήλ