Κόσμος|30.10.2023 10:31

Βίντεο ντοκουμέντο από το Ιράν: Οι τελευταίες στιγμές της 16χρονης που χτυπήθηκε στο μετρό επειδή δεν φορούσε μαντήλα

Newsroom

Τις τελευταίες στιγμές της 16χρονης Αρμίτα Χεραβάντ καταγράφηκαν σε βίντεο. Η κοπέλα από το Ιράν βγήκε για μια βόλτα την 1η Οκτωβρίου στην Τεχεράνη, και όταν μπήκε στο μετρό φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της αστυνομίας ηθών, γιατί δεν φορούσε μαντίλα.

Στο βίντεο φαίνεται η 16χρονη, να μπαίνει σε σταθμό του Μετρό, να κόβει εισιτήριο, να επισκέπτεται ένα κατάστημα και τελικά να μπαίνει μέσα στον συρμό από τον οποίο βγήκε λίγα λεπτά ανασύρθηκε αναίσθητη.

Έπεσε σε κώμα και όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα πέθανε.

Οι ακτιβιστές κατηγόρησαν την αστυνομία των ηθών ότι της επιτέθηκε επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ, αλλά οι Αρχές επιμένουν πως απλά λιποθύμησε.

Πέθανε το πρωί του Σαββάτου αφού «υπέστη εγκεφαλική βλάβη», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Το πρακτορείο ειδήσεων Borna, το οποίο συνδέεται με το υπουργείο Νεολαίας, δήλωσε ότι η Αρμίτα πέθανε μετά από 28 ημέρες «εντατικής ιατρικής θεραπείας».

Η τραγωδία αυτή σημειώθηκε έναν περίπου χρόνο από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι, που προκάλεσε διαμαρτυρίες συντάραξαν τη χώρα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 13 και 12 χρόνων  αντίστοιχα στους δημοσιογράφουςNiloofar Hamedi και Elaheh Mohammadi για την κάλυψη των γεγονότων γύρω από τον θάνατο της Αμίνι. Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας.

χιτζάμπειδήσεις τώραμετρόΤεχεράνηΙράν