Κόσμος|31.10.2023 19:33

Νέα ανάμειξη στον πόλεμο; Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την πυραυλική επίθεση στο νότιο Ισραήλ

Newsroom

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την  επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση τους που μετέδωσε το δίκτυο Al-Masirah σημειώνεται ότι εκτόξευσαν «πυραύλους και πολλά οπλισμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ την Τρίτη». Παράλληλα, δεσμεύονται να συνεχίσουν να  πραγματοποιούν πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέρριψε έναν πύραυλο και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το σύστημα Arrow.

Ο Abdelaziz bin Habtour, πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούθι, δήλωσε ότι οι αντάρτες είναι «μέρος του άξονα αντίστασης» κατά του Ισραήλ, που περιλαμβάνει ομάδες που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη στο Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ, και πολεμούν τόσο με «λόγια όσο και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

«Είναι ένας άξονας. Ο συντονισμός συμβαίνει σε ένα κοινό δωμάτιο από την κοινή διοίκηση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον αλαζονικό σιωνιστικό εχθρό να σκοτώνει τον λαό μας», τόνισε.

Πόλεμος στο ΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΥεμένηΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα