Κόσμος|31.10.2023 21:13

«Φέρτε τους πίσω τώρα!»: Φίλη της ομήρου που απήχθη από τη Χαμάς μιλά στο OPEN

Newsroom

Έκκληση κάνουν συγγενείς και φίλοι των ομήρων της Χαμάς για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι οικογένειες των τριών ομήρων που εμφανίζονται σε βίντεο της Χαμάς, να ζητούν από τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να κάνει δεκτή την πρόταση της οργάνωσης για ανταλλαγή των ομήρων με τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, δήλωσαν ανακουφισμένοι που διαπίστωσαν ότι εκείνες είναι ακόμα εν ζωή. Μάλιστα απεύθυναν έκκληση να γίνει ότι είναι αναγκαίο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Δεν λέει πολλά, αλλά είναι υγιής, οπότε είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Αυτή είναι η Λένα.  Η μητέρα της, το όνομά της είναι Ιρένα, είναι 73 ετών, είναι γιατρός, είναι παιδίατρος. Ξέρουμε ότι αν είναι με παιδιά τώρα τα φροντίζει. Γιατί αυτό κάνει όλη της τη ζωή. Ο Σάσα είναι ο γιος της Λένα. Ο Σάσα είναι 27 ετών. Είναι ένας λαμπρός μηχανικός, η φίλη του η Σαπίρ, με την οποία έμεναν μαζί», επεσήμανε η Σίρι Γκοσμπαλντ, φίλη μιας εκ των ομήρων, που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο, μιλώντας στην απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ, Αδαμαντία Λιόλιου.

Όλα τα μέλη της οικογένειας Τρουπάνοφ έχουν απαχθεί

Η οικογένεια  Τρουπάνοφ έχει καταγωγή από τη Ρωσία. Όλα τα μέλη της έχουν απαχθεί εκτός από τον σύζυγο της γυναίκας, που εκτελέστηκε από μαχητές της Χαμάς. Έτσι μια ομάδα φίλων τους συμμετείχε στην εκδήλωση και μίλησε εκ μέρους τους.

«Δεν έχει μείνει κανείς για να μιλήσει εκ μέρους τους. Εμείς, μια ομάδα φίλων του Σάσα από το στρατό, από το σχολείο, από τη δουλειά, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε εκ μέρους της οικογένειας Τρουπάνοφ», πρόσθεσε η Σίρι Γκοσμπαλντ και τόνισε ότι το αίτημα τους είναι να τους φέρουν πίσω.

Η απελευθέρωση χθες της δεκανέας Ούρι Μεγκίτις, που κρατούταν από τη Χαμάς, αναπτέρωσε τις ελπίδες των οικογενειών των ομήρων ότι θα επιστρέψουν σώοι και σώες κοντά τους. Σημειώνεται ότι η οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους εντός λίγων ημερών.

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΙσραήλ