Κόσμος|01.11.2023 15:44

ΗΠΑ: Ο σύντροφός της κληρονόμησε 30 εκατ. δολάρια και λίγο μετά, τον δηλητηρίασε

Newsroom

Μια γυναίκα στη Βόρεια Ντακότα δηλητηρίασε τον σύντροφό της αφού έμαθε για τα σχέδιά του να την εγκαταλείψει -επειδή είχε κληρονομήσει 30 εκατομμύρια δολάρια λίγες ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Η Ina Thea Kenoyer, 47 ετών, κατηγορήθηκε τη Δευτέρα για τη δολοφονία του Steven Edward Riley Jr, 51 ετών, στις 5 Σεπτεμβρίου, μια φρικιαστική πράξη που σύμφωνα με την αστυνομία έγινε με «οικονομικά κίνητρα».

«Αυτή η υπόθεση ήταν εξαιρετικά περίπλοκη», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, αστυνόμος Dale Plessas.

Ο Riley αισθάνθηκε πρώτη φορά αδιαθεσία όταν συναντήθηκε με τον δικηγόρο του στις 3 Σεπτεμβρίου για να εισπράξει το τεράστιο ποσό της κληρονομιάς, είπαν μάρτυρες στους ερευνητές, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας. Η Kenoyer δεν κάλεσε την αστυνομία μέχρι την επόμενη μέρα - όταν έφτασαν οι νοσοκόμοι και βρήκαν τον Riley αναίσθητο στο σπίτι του στο Minot.

Πέθανε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα, όπως γράφει η New York Post.

Η νεκροψία έδειξε ότι σκοτώθηκε μετά από κατάποση αντιψυκτικού, το οποίο η αστυνομία ισχυρίζεται ότι του έδωσε η Kenoyer.

Τι ισχυρίζεται η δολοφόνος

Η κατηγορούμενη δολοφόνος δηλώνει αθώα με μια σειρά από παράλογες αναρτήσεις στο Facebook τις ημέρες που προηγήθηκαν της σύλληψής της, υποστηρίζοντας ότι ο Riley αυτοκτόνησε.

Η Kenoyer είπε στους αστυνομικούς ότι σχεδίαζε να μοιραστεί την τεράστια κληρονομιά του Riley, η οποία εκτιμάται ότι ήταν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, με τον γιο του, αναφέρουν τα αρχεία.

Ωστόσο, ο Riley φαίνεται πως είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του να διακόψει τη σχέση τους λίγο μετά την παραλαβή του τεράστιου ποσού, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να θεωρούν ότι τον δηλητηρίασε για να εξασφαλίσει τον θησαυρό.

ΗΠΑδολοφονίαδηλητήριοδηλητηρίασηειδήσεις τώρα