Κόσμος|02.11.2023 11:52

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας το Ηνωμένο Βασίλειο - Κλειστά σχολεία, αεροδρόμια και υπηρεσίες

Newsroom

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο και τμήματα των Βρετανικών Νήσων, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως τα έντονα φαινόμενα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους πολίτες.

Ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση πλήττουν ήδη τη νότια Αγγλία και τις ριπές να φτάνουν έως και τα 152 χλμ/ώρα, καθώς και τα νησιά της Μάγχης.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο έχει προειδοποιήσει πως η κακοκαιρία Ciaran μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα ταξίδια καθώς και ζημιές σε κτίρια. Υπάρχουν επίσης 33 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την Αγγλία.

Μια κόκκινη προειδοποίηση για τους ανέμους, το υψηλότερο επίπεδο, εκδόθηκε για το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη. Κίτρινες προειδοποιήσεις για ανέμους και βροχές - που υποδηλώνουν πιθανούς κινδύνους για τη ζωή και τις περιουσίες - έχουν εκδοθεί για τμήματα της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Κλειστά σχολεία, υπηρεσίες, αεροδρόμια

Επίσης, οι καιρικές συνθήκες στα νησιά της Μάγχης προβλέπεται να είναι οι χειρότερες των τελευταίων 36 ετών. Οι παράκτιοι δρόμοι στο Τζέρσεϊ είναι κλειστοί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, όπως άλλωστε και τα σχολεία και το αεροδρόμιο.

Περίπου 200 σάκοι άμμου του ενός τόνου έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους, κατά μήκος της νότιας ακτής και αναμένονται καθυστερήσεις στις ταχυδρομικές υπηρεσίες. 

Τα αεροδρόμια του Γκέρνσεϊ και του Όλντερνεϊ επίσης είναι κλειστά σήμερα

Η καταιγίδα Ciaran κηρύχθηκε μείζον περιστατικό στο Χαμπσάιρ, ενώ για τα σχολεία στο Σαουθάμπτον υπάρχει σύσταση να είναι κλειστά σήμερα, Πέμπτη.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες Southern Railway, Southeastern, ThamesLink και Gatwick Express κάλεσαν τους εργαζόμενους να εργαστούν από το σπίτι τους. Αντίστοιχα μέτρα προστασίας και οχύρωσης λαμβάνονται σε πολλές περιοχές. 

Για την ώρα δεν υπάρχον αναφορές για θύματα, ενώ ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε στη θάλασσα στο Σίντμουθ του Ντέβον. Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν βρισκόταν στο όχημα εκείνη τη στιγμή. Σύμφωνα με το BBC, η ισχυρή καταιγίδα δημιουργήθηκε από ένα φαινόμενο που αποκαλείται «κυκλώνας – βόμβα».

Ηνωμένο Βασίλειοκαταιγίδεςβροχέςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα