Χάος από την κακοκαιρία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί και μεγάλες πλημμύρες
NewsroomΤρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις περασμένες ώρες από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία.
Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους, 84 και 85 ετών, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν το σπίτι τους από τις λάσπες στην Τοσκάνη, ενώ το τρίτο θύμα, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, ζούσε στην ίδια περιφέρεια, στην πόλη Λιβόρνο.
Έξω από την Φλωρεντία υπερχείλισε ο ποταμός Μπιζέντσιο και οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των σπιτιών. Στην πόλη Πράτο, επίσης, πλημμύρισαν μέρος του νοσοκομείου και πολλές ανισόπεδες διαβάσεις.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης, Εουτζένιο Τζιάνι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για πιθανή υπερχείλιση του μεγάλου ποταμού Άρνο, στο ύψος της πόλης Πίζα. Η Πολιτική Προστασία προσεγγίζει τις πληγείσες περιοχές με φουσκωτές βάρκες.
Στη βόρεια Ιταλία, τέλος, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας δύο άνθρωποι αγνοούνται. Ο ένας, όπως έγινε γνωστό, είναι πυροσβέστης. Γλίστρησε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, ενώ προσπαθούσε να τοποθετήσει σάκκους άμμου για να προλάβει τις καταστροφές.
- Δήμος της Αττικής χορηγεί επίδομα 150 ευρώ για το καλοκαίρι - Πώς κάνετε αίτηση
- Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς - Βρέθηκαν πέντε κάλυκες
- Τρομερό ξύλο Τζόουνς και Ναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ! Το video της σύρραξης
- Athens Pride 2026: Ένα απέραντο ουράνιο τόξο το κέντρο της Αθήνας - Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή υπερηφάνειας