Σάλος με το φιλί που έδωσε ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών στη Γερμανίδα ομόλογό του - Τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση
NewsroomΣφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το φιλί που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας στη Γερμανίδα ομόλογό του στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 65χρονος Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν αρχικά δίνει το χέρι του στη 42χρονη Αναλένα Μπέρμποκ πριν να κάνει μια κίνηση προς τα εμπρός για να την φιλήσει.
Μετά την ολοκλήρωση της «οικογενειακής» φωτογραφίας των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, η κυρία Μπέρμποκ απομακρύνθηκε.
Έντονες αντιδράσεις
Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κροατίας με εκπροσώπους οργανισμών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών την χαρακτηρίζουν ανάρμοστη αυτή την κίνηση και να τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.
Το περιστατικό σχολίασε και η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιαντράνκα Κόσορ, γράφοντας στο Χ: «Το βίαιο φιλί προς μια γυναίκα είναι βία, έτσι δεν είναι;».
Ζήτησε συγγνώμη ο Κροάτης υπουργός
Ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν με τη σειρά του σχολίασε πως ήταν «μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο» ωστόσο παραδέχτηκε πως «μπορεί να ήταν και λίγο άβολο» ενώ ζήτησε συγγνώμη «σε όποιον το εξέλαβε έτσι».
Συνεργάτες της κυρίας Μπέρμποκ ανέφεραν ότι ο Κροάτης υπουργός είχε αργήσει για τη φωτογραφία και γι΄ αυτό ήθελε να χαιρετήσει την ομολόγό του.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης