Κόσμος|08.11.2023 08:45

Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο: Έπεσε πάνω σε καταιγίδα με 9 μέτρα κύματα - 100 τραυματίες

Newsroom

Τον τρόμο έζησαν 1.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου το οποίο έπεσε σε καταιγίδα στον Βισκαϊκό Κόλπο, αφού είδαν κύματα τουλάχιστον εννέα μέτρων να χτυπούν το πλοίο, με 100 ανθρώπους να τραυματίζονται.

Το Spirit of Discovery πλησίαζε προς το τέλος ενός ταξιδιού 14 διανυκτερεύσεων με προορισμό τα Κανάρια Νησιά όταν χτυπήθηκε από κακοκαιρία το Σάββατο.

Δεκάδες επιβαίνοντες τραυματίστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας το οποίο έκανε το πλοίο να στραφεί ξαφνικά προς τα αριστερά και να σταματήσει απότομα.

Περίπου 100 από τους 1.000 επισκέπτες τραυματίστηκαν, αν και η «συντριπτική πλειοψηφία» υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Saga Cruises.

Πέντε από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν πιο σοβαρά.

Ένας συγγενής επιβατών έγραψε στο X: «Οι ηλικιωμένοι γονείς μου επιβαίνουν στο Saga Spirit of Discovery και πέρασαν φρικτές στιγμές στην καταιγίδα. Πετάχτηκαν στο πάτωμα, στην τραπεζαρία, τα τραπέζια και τα σερβίτσια έπεσαν πάνω τους. Πολλοί τραυματίστηκαν!».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Cruises Nigel Blanks περιέγραψε την καταιγίδα ως «εξαιρετικά τρομακτική» σε επιστολή του προς τους επιβάτες.

Λεπτομέρειες για την αποζημίωση των επιβατών θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε με τη σειρά του:  «Το Spirit of Discovery δυστυχώς βρέθηκε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκίνησε την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πλοίο ήταν ασφαλές, αλλά λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας ορισμένοι επισκέπτες υπέστησαν τραυματισμούς. Όλοι τους έλαβαν άμεση περίθαλψη από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου.

Αν και ο καιρός είναι σαφώς εκτός του ελέγχου μας, θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν, οι οποίοι επέστρεψαν με ασφάλεια, στην πατρίδα τους σε πιο ήρεμες θάλασσες».

κακοκαιρίακύματακρουαζιέρακρουαζιερόπλοιαειδήσεις τώρα