Κόσμος|08.11.2023 09:49

Θρίλερ με τους 8 Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Γάζα: Σε συνεχή επικοινωνία το ΥΠΕΞ - Θέλουν να φύγουν μέσω της Ράφα

Newsroom

Παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας 8 Έλληνες πολίτες και ενώ κλιμακώνεται η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή. Στη λίστα των Ελλήνων που βρισκόταν στη Λωρίδα της Γάζα ήταν 24 άτομα, από τα οποία 16 έχουν έρθει ήδη στην Ελλάδα, ενώ τα άλλα 8 παραμένουν στη μονή του Αγίου Πορφυρίου.

Σύμφωνα με το OPEN, μέχρι πρότινος οι ίδιοι δεν ήθελαν να μετακινηθούν γιατί θεωρούσαν ότι είναι επικίνδυνο, θεωρούσαν πιο ασφαλές να μείνουν στη μονή. 

Τώρα κάνουν έκκληση να γίνουν προσπάθειες να πάνε στη Ράφα και μετά  στην Αίγυπτο και την Ελλάδα. Βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το Προξενείο των Ιεροσολύμων που έχει αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία. Τα ονόματα των Ελλήνων βρίσκονται στα χέρια και των αρχών του Ισραήλ και των αρχών της Αιγύπτου οπότε με την πρώτη ευκαιρία που θα ανοίξει το πέρασμα να φύγουν από τη μονή και να περάσουν στο πέρασμα και μετά στην Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Λωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΙσραήλΑίγυπτος