Κόσμος|08.11.2023 21:36

Πρώην αναπληρωτής διοικητής Μοσάντ στο OPEN: «Αν δεν εξουδετερωθεί η Χαμάς, ο πόλεμος θα επεκταθεί στην Ευρώπη»

Newsroom

Εάν το Ισραήλ δεν εξουδετερώσει τη Χαμάς ο πόλεμος της Μέσης Ανατολής θα επεκταθεί στην Ευρώπη, υποστηρίζει ο Ραμ μπεν Μπαράκ, πρώην αναπληρωτής διοικητής της Μοσάντ, στο OPEN. Όπως τονίζει, η Χαμάς έχει περισσότερα όπλα από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον απεσταλμένο του OPEN στο Ισραήλ, Σωτήρη Δανέζη, αρχικά αναφέρει πως «η Χεζμπολάχ είναι πολύ ισχυρή τρομοκρατική οργάνωση. Θεωρώ ότι είναι ισχυρότερη από πολλά κράτη. Πιστεύω ότι έχουν περισσότερους πυραύλους και όπλα από τους Έλληνες. Πιστεύω πως δεν θα κάνουν κάτι ανόητο».

Ωστόσο, αν γίνει πόλεμος στον βορρά, θα είναι ένας πολύ δύσκολος πόλεμος, λέει και τονίζει: «Αλλά αν κάνουν αυτή την ανοησία, νομίζω πως δεν θα υπάρχει πλέον ούτε Βηρυτός, ούτε Λίβανος».

Το Ισραήλ δεν εμπιστεύεται τον Ερντογάν

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ λέει πως το Ισραήλ γνωρίζει καλά ποιος είναι και πόσο μπορεί να τον εμπιστεύεται.

«Το Ισραήλ δεν εμπιστεύεται τον Ερντογάν. Δεν εμπιστεύτηκε τον Ερντογάν χθες και δεν θα τον εμπιστευτεί ούτε αύριο. Θα είναι πάντα η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο και ίσως να υπάρξει μια καλή σχέση με τον Ερντογάν. Ξέρουμε ακριβώς ποια χώρα ή ποιους ανθρώπους μπορούμε να εμπιστευτούμε και ξέρουμε ακριβώς ποια χώρα ή ποιους ανθρώπους δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε», δηλώνει.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μήνυμα του ισραηλινού στρατού στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο Ραμ μπεν Μπαράκ λέει: «Αν δεν ολοκληρώσουμε αυτόν τον πόλεμο, θα εξαπλωθεί στο Βερολίνο και στο Βέλγιο και στην Αγγλία».

«Οπουδήποτε υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, υπάρχει μία μειοψηφία εξτρεμιστών μουσουλμάνων που εξαπλώνεται και θα στραφεί εναντίον της χώρας που τους φιλοξενεί. Είναι ένα μήνυμα στον κόσμο, που λέει ότι θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά, γιατί αν δεν την ολοκληρώσουμε εμείς, εσείς θα είστε αυτοί που θα πρέπει να το κάνετε», καταλήγει.

ΜοσάντΙσραήλπόλεμοςΧαμάςειδήσεις τώρα