Κόσμος|09.11.2023 14:54

Βloomberg: Μόνο ο Ερντογάν μπορεί να λύσει την κρίση στη Γάζα

Μαρία Ζαχαράκη

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η Τουρκία, το κλειδί για τη λύση της κρίσης στη Γάζα» φέρεται σύμφωνα με πολλά τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρει ότι ο Ερντογάν «είναι απαραίτητος για την εξεύρεση λύσης στην τρέχουσα κρίση» και συστήνει στον Μπάιντεν να έρθει σε επαφή με τον Τούρκο πρόεδρο το συντομότερο δυνατό.

«Όσο πιο γρήγορα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν, τόσο το καλύτερο»

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το Bloomberg τονίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να επικοινωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Όσο πιο γρήγορα ο Μπάιντεν τηλεφωνήσει στον Ερντογάν, τόσο το καλύτερο", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

"Οι ΗΠΑ πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες"

"Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη σοβαρή συνδρομή της Τουρκίας", αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg. «Οι ΗΠΑ πρέπει να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο κάνοντας μια συντονισμένη προσπάθεια να φέρουν τον Ερντογάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Αναγκαίος παίκτης στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής»

Συστήνεται στον Μπάιντεν να καλέσει τον Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι έτσι θα σωθούν δεκάδες χιλιάδες ζωές και όμηροι, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιγράφεται ως "σημαντικός παίκτης στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής. Είναι απαραίτητος για την εξεύρεση λύσης στην τρέχουσα κρίση", υποστηρίζεται και σημειώνεται ότι ο Ερντογάν είναι "ο μόνος ηγέτης" στην περιοχή που έχει επίσημες σχέσεις τόσο με το Ισραήλ όσο και με τη Χαμάς.

«Ο Μπάιντεν πρέπει να αναγνωρίσει το ρόλο του Ερντογάν»

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι «ο Μπάιντεν πρέπει να κατανοήσει και να αποδεχθεί ότι ο Ερντογάν μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων και μακροπρόθεσμα για τον τερματισμό του πολέμου.

Μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας θα απαιτήσει τη συμβολή της Τουρκίας».

ΤουρκίαBloombergειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΛωρίδα της Γάζας