Κόσμος|09.11.2023 20:35

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε εμπορικό πλοίο στην Οδησσό - Αναφορές ότι ανήκει σε Κύπριο εφοπλιστή

Newsroom

Πλήγμα από ρωσικό πύραυλο δέχθηκε πλοίο το οποίο εισερχόταν στο λιμάνι της Οδησσού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο καπετάνιος και να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος και ένας λιμενικός. Σύμφωνα με πληροφορίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KMAX RULER που ανήκει στην Cyprus Sea Lines με την κυπριακή εταιρεία ωστόσο να διαψεύδει το χτύπημα.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος έπληξε το τάνκερ. Σε αυτό φαίνεται η τοπική ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν, 16:38, ενώ επιβεβαιώνεται και η ταυτότητα που πλοίου.

Το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P που εκτοξεύθηκε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA η εταιρεία διαψεύδει το χτύπημα στο πλοίο της, ενώ αναφέρει ότι το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

ΚύπροςΟυκρανίαειδήσεις τώραΡωσία