Κόσμος|11.11.2023 21:11

«Η Χαμάς χάνει τον έλεγχο της Βόρειας Γάζας», λέει ο Ισραηλινός στρατός - Θα μεταφέρουμε βρέφη από το νοσοκομείο Σίφα

Newsroom

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ο στρατός «εμβαθύνει» τις επιχειρήσεις στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι της πόλης της Γάζας.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η Χαμάς χάνει τον έλεγχο της βόρειας Γάζας, καθώς οι πολίτες εκκενώνουν την περιοχή «παρά τις οδηγίες» που έχουν λάβει από την Χαμάς.

Ο ίδιος απορρίπτει ως ψευδείς τις αναφορές ότι οι IDF χτύπησαν το νοσοκομείο Σίφα και χτυπούν άλλα νοσοκομεία της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι οι IDF δεν χτυπούν νοσοκομεία. Αντίθετα, λέει, «πολεμάμε τους τρομοκράτες που επιλέγουν να πολεμήσουν από κοντά στο νοσοκομείο Σίφα».

Ο στρατός θα βοηθήσει να μεταφερθούν τα βρέφη από το Αλ Σίφα σε «πιο ασφαλές» νοσοκομείο

Εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα βοηθήσουν να απομακρυνθούν αύριο Κυριακή τα βρέφη από το νοσοκομείο Σίφα, στην Πόλη της Γάζας.

«Υπήρξαν πολλά ψέμματα από τη Γάζα σήμερα. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω τα γεγονότα. Δεν υπάρχει καμία πολιορκία, επαναλαμβάνω καμία πολιορκία, στο νοσοκομείο Shifa. Η ανατολική πλευρά του νοσοκομείου είναι ανοιχτή για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων της Γάζας που επιθυμούν να φύγουν από το νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο Χαγκάρι

«Μιλάμε άμεσα και τακτικά με το προσωπικό του νοσοκομείου. Μας ζήτησε να βοηθήσουμε αύριο τα μωρά στο παιδιατρικό τμήμα να μεταφερθούν σε ένα ασφαλέστερο νοσοκομείο. Θα παράσχουμε την απαραίτητη βοήθεια».

«Υπάρχει κάτι που ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχάσει και δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να το ξεχάσει: Η Χαμάς κρατά ομήρους, 239 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένους και μωρά - μην ξεχνάτε τα μωρά - εδώ και 36 ημέρες. Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να το ξεχάσει», πρόσθεσε μιλώντας στα αγγλικά.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Physician for Human Rights-Israel («Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ») ανέφερε πως δύο πρόωρα μωρά πέθαναν και άλλα 37 βρέφη κινδυνεύουν μετά την αναγκαστική διακοπή της εντατικής φροντίδας νεογνών ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία.

Η Χαμάς λέει ότι κατέστρεψε «160 ισραηλινούς στόχους»

Την ίδια ώρα, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, υποστήριξε απόψε ότι κατέστρεψε πλήρως ή μερικώς περισσότερους από 160 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και τουλάχιστον 25 οχήματα.

«Η σύγκρουση είναι άνιση, αλλά φοβίζει και τρομοκρατεί την ισχυρότερη δύναμη της περιοχής», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Άμπου Ουμπάιντα.