Κόσμος|13.11.2023 12:26

Διορισμός-έκπληξη: Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιστρέφει στη βρετανική κυβέρνηση - Αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ

Newsroom

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ονομάστηκε ως νέος υπουργός Εξωτερικών, σε έναν διορισμό-έκπληξη που έκανε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε ανασχηματισμό της υπουργικής ομάδας του.

Η αρχή έγινε με την αποπομπή της Σουέλα Μπρέιβερμαν από υπουργός Εσωτερικών το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από ημέρες έντονων πιέσεων για την απόλυσή της. Ο Τζέιμς Κλίβερλι μετακινήθηκε από υπουργός Εξωτερικών για να την αντικαταστήσει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η κ. Μπρέιβερμαν προκάλεσε οργή όταν ισχυρίστηκε ότι η ευνοιοκρατία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σταμάτησε τις ακροδεξιές διαδηλώσεις, αλλά επέτρεψε σε "φιλοπαλαιστινιακό όχλο" να συγκεντρωθεί, ενόψει της πορείας για τη Γάζα που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί την Ημέρα Εκεχειρίας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν ενέκρινε το τελικό κείμενο του εμπρηστικού άρθρου της κ. Μπράβερμαν για τους Times, με τα αιτήματα των υπαλλήλων του Ρίσι Σουνάκ για αλλαγές να αγνοούνται από τον υπουργό Εσωτερικών.

Η δραματική αυτή κίνηση απειλεί να ανοίξει ένα μεγάλο ρήγμα μεταξύ του κ. Σουνάκ και των βουλευτών των Συντηρητικών στα πίσω έδρανα, με εκείνους που βρίσκονται στα δεξιά του κόμματος να έχουν απειλήσει να επαναστατήσουν εάν η κ. Μπράβερμαν απομακρυνθεί.

ειδήσεις τώραΝτέιβιντ ΚάμερονΥΠΕΞΒρετανία