Κόσμος|14.11.2023 14:01

Νεκρή από ισραηλινό βομβαρδισμό η 19χρονη στρατιώτης, Νόα Μαρσιάνο - «Είχε απαχθεί ζωντανή από τη Χαμάς»

Newsroom

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ταυτότητάς της, ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι η 19χρονη Ισραηλινή στρατιώτης, Νόα Μαρσιάνο, είναι «νεκρή από βομβαρδισμό».

«Η δεκανέας Νόα Μαρσιάνο από την πόλη Μοντίιν (...) κηρύσσεται νεκρή από τον στρατό. Είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως έχει ενημερωθεί η οικογένειά της.

Τη Δευτέρα εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, που δήλωσε ότι ονομάζεται Αμπού Ομπέιντα, ανακοίνωσε τον θάνατο της Ισραηλινής στρατιώτη στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ.

«Ο εχθρός χτυπά και δεν είναι μόνον η ζωή των αμάχων Παλαιστινίων που κινδυνεύει, ο εχθρός δεν νοιάζεται αν θα σκοτώσει τους αιχμαλώτους: η απόδειξη είναι ότι σκότωσε την αιχμάλωτη στρατιώτη που είχε απαχθεί ζωντανή (...) αλλά σκοτώθηκε πριν από μέρες σε βομβαρδισμό του εχθρού», δήλωσε η Αμπού Ομπέιντα.

Η Χαμάς είχε επίσης μεταδώσει βίντεο της νεαρής γυναίκας που, σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, είχε τραβηχτεί στις 4 Νοεμβρίου. Σε αυτό η νεαρή γυναίκα απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή της.

Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 11.000 ανθρώπους, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

ομηρίαειδήσεις τώραΧαμάςΙσραήλ