Κόσμος|14.11.2023 15:05

Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως πήρε στον έλεγχό του κυβερνητικά κτίρια της Χαμάς

Newsroom

Κυβερνητικά κτίρια του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην πόλη της Γάζας δηλώνει πως έχει θέσει υπό τον έλεγχό του ο ισραηλινός στρατός. Ανάμεσά τους και το κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έθεσε υπό τον έλεγχό του το «κοινοβούλιο της Χαμάς, την έδρα της κυβέρνησης, τα αρχηγεία της αστυνομίας της Χαμάς και σχολή μηχανικών που χρησίμευε στην παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων».

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να τοποθετούν τη σημαία του Ισραήλ στο έδρανο του προέδρου του κοινοβουλίου, καθώς και στρατιώτες να ποζάρουν μπροστά σε τοίχο κάτω από την επιγραφή «Έδρα της Στρατονομίας».

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας και τα άρματα μάχης του σφίγγουν πλέον τον κλοιό τους στην πόλη, κυρίως γύρω από νοσοκομεία, τα οποία χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με το Ισραήλ, ως κέντρα εφοδιασμού και στρατιωτικές βάσεις από τη Χαμάς.

Από το 2017 που η Χαμάς εκδίωξε την Παλαιστινιακή Αρχή από τη Γάζα, τα δύο παλαιστινιακά εδάφη εξαρτώνται ντε φάκτο από παράλληλες Αρχές.

Χαμάςπόλεμοςειδήσεις τώραΙσραήλ