Κόσμος|26.03.2019 12:17

Αλλαγή ώρας: Σήμερα η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Newsroom

Μια σημαντική ψηφοφορία για τους κανόνες της πνευματικής ιδιοκτησίας θα γίνει σήμερα  στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αυτή η ολομέλεια αναμένεται επίσης να δώσει τέλος στην αλλαγή της ώρας από την άνοιξη στον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Σε ότι αφορά στην ανανέωση των ευρωπαϊκών κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες εντός και εκτός διαδικτύου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ.

Επίσης, ψηφίζουν για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που αν εγκριθεί αναμένεται να αυξήσει τα δικαιώματα των καταναλωτών

Επίσης, ψηφίζουν για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που αν εγκριθεί αναμένεται να αυξήσει τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Επίσης ο  τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021, τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα.

Αύριο τα μέλη συζητούν για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, στις 21-21 Μαρτίου, για το Brexit.

ψηφοφορίαπνευματική ιδιοκτησίααλλαγή ώραςΕυρωκοινοβούλιο