Κόσμος|17.11.2023 11:00

Ερντογάν στη Γερμανία: Επίσκεψη μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια με τρία κρίσιμα θέματα στην ατζέντα

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ταξιδεύει στη Γερμανία για επαγγελματική επίσκεψη σχεδόν τέσσερα χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά. Ο Ερντογάν θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς.

Η επίσκεψη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς κατά τις συνομιλίες που θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος με τον Όλαφ Σολτς, θα πέσουν στο τραπέζι 3 κρίσιμα θέματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

  1. Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα
  2. Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ
  3. Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τη μετανάστευση.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και θα παραστεί στο επαγγελματικό δείπνο μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Γουόλτερ Σταϊνμάιερ και την αντιπροσωπεία του στο Βερολίνο.

Η τελευταία συνάντηση

Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G20 στην Ινδία. Τελευταία φορά που βρέθηκε στη Γερμανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν το 2020 στη διάσκεψη για τη Λιβύη.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΌλαφ Σολτςειδήσεις τώραΓερμανία