Κόσμος|17.11.2023 22:28

Συγκλονιστική μαρτυρία στο OPEΝ: Η αδερφή του απήχθη στη Γάζα και ένα βίντεο στο TikTok είναι το μόνο στοιχείο τους

Newsroom

Η αγωνία και το δράμα των ομήρων της Χαμάς δεν έχουν τέλος. Απεγνωσμένοι, οικογένειες ομήρων αλλά και υποστηρικτές τους πραγματοποιούν πενθήμερη πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, με στόχο να εντείνουν τις πιέσεις προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ζητούν να βρεθεί τρόπος ώστε οι άνθρωποί τους να επιστρέψουν γρήγορα στο σπίτι τους.

«Κάθε μέρα, σαν αιωνιότητα» - Η μαρτυρία αδερφού ομήρου

Ο αδερφός νεαρής που απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Supernova, μίλησε αποκλειστικά στο OPEN.

«Βρισκόμαστε εδώ τώρα και πραγματοποιούμε πορεία προς την Ιερουσαλήμ, για να διαδηλώσουμε μπροστά στην κυβέρνηση και να ζητήσουμε να κάνουν ό,τι μπορούμε για να φέρουν πίσω τους απαχθέντες, στα σπίτια τους, το συντομότερο δυνατό», δηλώνει αρχικά ο Λιόν Γιανάι.

Όπως τονίζει, «κάθε μέρα είναι σαν αιωνιότητα» και προσθέτει: «Πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει με τους ομήρους. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας να τους φέρουμε πίσω».

Η αδερφή του αγνοείται εδώ και 42 μέρες - Ένα βίντεο στο TikTok το μόνο στοιχείο

Ο Λιόν Γιανάι δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν έχει κανένα νέο από την αδερφή του εδώ και 42 μέρες.

«Η αδελφή μου ήταν στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου. Τότε ξεκίνησε η επίθεση με βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς εναντίον τους. Έτρεχαν, έφυγε με τους φίλους της, κατάφερε να μιλήσει με τους γονείς μου, κλαίγοντας πανικόβλητη, λέγοντάς τους ότι την πυροβόλησαν», περιγράφει και λέει πως αυτό ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε.

Αργότερα, η νεαρή αναγνωρίστηκε σε βίντεο που κυκλοφορεί στο TikTok που τη δείχνει να αιχμαλωτίζεται και να εκλιπαρεί για τη ζωή της.

«Βρήκαμε ένα κλιπ στο TikTok που φαίνεται η στιγμή που την απήγαγαν. Στο βίντεο είναι ξαπλωμένη στην άμμο και τρομοκράτης είναι από πάνω της και τη βρίζει. Και αυτό είναι το τελευταίο στοιχείο που έχουμε από τη Μοράν», λέει ο Λιόν.

Ο στρατός θα πλήξει στόχους της Χαμάς «όπου και αν τους βρει»

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να πλήξουν στόχους της Χαμάς όπου και αν τους βρουν, ακόμη και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ενώ συνεχίζεται η χερσαία επιχείρηση στον βορρά του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρησή μας. Θα γίνει οπουδήποτε υπάρχει η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου και του νότου» της Λωρίδας, είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θα γίνει κατά τη στιγμή, τον τόπο και τις συνθήκες που θα είναι καλύτερες για τον στρατό», πρόσθεσε.

όμηροιΓάζαΙσραήλειδήσεις τώραΧαμάς