Κόσμος|18.11.2023 22:19

Μαρτυρία από το νοσοκομείο αξιωματικού του ισραηλινού στρατού στο OPEN: Ακούγαμε τους τραυματισμένους συναδέλφους να ουρλιάζουν

Newsroom

Σοβαρά τραυματισμένος αλλά σώος, αξιωματικός του ισραηλινού στρατού που ειδικεύεται στην παροχή πρώτων βοηθών εν ώρα μάχης και που χτυπήθηκε την ώρα που προσπαθούσε να σώσει συνάδερφο του περιγράφει στην κάμερα του OPEN και την απεσταλμένη, Γεωργία Γαραντζιώτη τις φρικτές στιγμές του πολέμου στη Γάζα.

«Ακούγαμε τους τραυματισμένους συναδέλφους να ουρλιάζουν. Ως γιατρός μάχης ήταν η στιγμή που έπρεπε να προχωρήσω μπροστά για να δω την κατάστασή τους.Τότε δέχτηκα μια σφαίρα, έριξαν χειροβομβίδα και μετά δέχτηκα δεύτερη σφαίρα, ένιωσα φωτιά στην στολή μου και μετά πήγα να μπω στην πόρτα του διπλανού κτιρίου, δέχτηκα πάλι πυρά στο πόδι μου, στο γόνατό μου. Το πόδι μου έσπασε και είδα πολύ αίμα σαν βρύση» ανέφερε.

Βρήκαμε όπλα και βόμβες 

«Κάποιες φορές βρήκαμε όπλα και βόμβες», είπε ο ισραηλινός αξιωματικός στην ερώτηση τι αντίκρισαν σε σπίτια στη Γάζα. «Το πιο απαίσιο πράγματα που βρήκαμε στα σπίτια είναι το βιβλίο ο «Αγών» του Χίτλερ, πολλά βιβλία σε παιδικά δωμάτια. Επίσης, οδηγίες για το πώς να φτιάξεις βόμβες και καλάσνικοφ. Ήταν τρομερό» πρόσθεσε. «Θέλω να πω στην χώρα μου και τους ανθρώπους μου ότι είμαστε δυνατοί», κατέληξε.

Παλαιστίνηειδήσεις τώραΧαμάςΙσραήλ