Κόσμος|19.11.2023 22:58

Γάζα: Τούνελ της Χαμάς 55 μέτρων κάτω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός - Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα

Newsroom

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, βόρεια της Γάζας που προκάλεσε την κατακραυγή, το Ισραήλ δίνει στοιχεία εξηγώντας γιατί προχώρησε στον βομβαρδισμό αλλά και την εκκένωσή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Γεωργία Γαραντζιώτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε τούνελ μήκους 55 μέτρων σε βάθος 10 μέτρων, στον περίβολο του νοσοκομείου αλ-Σίφα δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

Στο τούνελ ανακαλυφτήκαν αμυντικά συστήματα, εκρηκτικοί μηχανισμοί και πάρα πολλές παγίδες. Αλλά υπήρχε και θωρακισμένη πόρτα που είχε ειδικά τρύπα όπου θα μπορούσαν να πυροβολήσουν. Γιατί ο στρατός εικάζει ότι πιθανότατα πρόκειται για στρατηγείο ή ευαίσθητες εγκαταστάσεις της Χαμάς.

«Αυτό το είδος της πόρτας χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για να αποκλείσει στις ισραηλινές δυνάμεις την είσοδο στα κέντρα διοίκησης και τις υπόγειες υποδομές που ανήκουν στην Χαμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τσαχάλ που συνοδεύει το βίντεο το οποίο δείχνει ένα στενό πέρασμα που καταλήγει σε μία γκρίζα πόρτα.

Η Χαμάς παραδέχεται ότι διαθέτει δίκτυο μυστικών τούνελ, καταφυγίων και φρεατίων μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας. Αλλά αρνείται ότι τέτοιες σήραγγες υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία.

ΠΟΥ: «Ζώνη θανάτου» το νοσοκομείο αλ Σίφα- Μεταφέρθηκαν 31 βρέφη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε το νοσοκομείο της Γάζας ως «ζώνη θανάτου» συμπληρώνοντας πάντως πως απομακρύνθηκαν 31 άρρωστα βρέφη.Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε σχετική ανάρτησή του συμπληρώνει πως :

«Απομακρύνθηκαν 31 πολύ άρρωστα βρέφη, μαζί με 6 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και 10 μέλη των οικογενειών του προσωπικού. Για τη μεταφορά χρησιμοποιήθηκαν 6 ασθενοφόρα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου. Τα μωρά μεταφέρθηκαν στο μαιευτήριο Al-Helal Al-Emairati, όπου λαμβάνουν επείγουσα φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΙσραήλΓάζα